محققان دانشگاه رازی کرمانشاه موفق به معرفی رقم جدید گیاه دانه روغنی غنی از امگا شدند که برای شرایط دیم در تمام اقلیم‌ های کشور اصلاح شده است.

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر دانیال کهریزی در دانشگاه رازی کرمانشاه و در قالب شرکت دانش‌ بنیان پس از ۶ سال تحقیق و به کارگیری روش‌های زیست‌ فناوری موفق به ارائه یک گیاه دانه روغنی غنی از امگا ۳ به نام کاملینا شدند که برای شرایط دیم در تمام اقلیم‌ های کشور اصلاح شده است.

این رقم جدید توسط کمیته ملی معرفی رقم، “سهیل” نامیده شد.

کاهش چربی و کلسترول و بیماری‌های قلبی به دلیل دارا بودن امگا ۳ فراوان (بیش از ۳۰ درصد)، خواص ضد سرطانی، استفاده در صنعت تغذیه طیور و ماهی به جهت کیفیت بالای کنجاله و داشتن سطوح بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها (به‌ ویژه ویتامین E) از دیگر مزایای کاملینا است.

این گیاه در اکثر استان‌های کشور در شرایط دیم کشت شده و عملکرد رضایت‌ بخشی داشته است.

طبق مطالعات مختلف امگا ۳ در درمان میگرن، استرس، تنش‌ های عصبی و افسردگی و در پیشگیری از برخی سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی و یا کاهش عوارض شیمی‌ درمانی موثر است.

روغن کاملینا در بازارهای جهانی به عنوان یک روغن مرغوب شناخته می‌شود که علاوه بر مصارف غذایی در صنایع آرایشی، بهداشتی و صنعتی استفاده می‌شود.

گیاه دارویی روغنی کاملینا در سال‌های اخیر توجه زیادی را در دنیا به خود جلب کرده است و مهمترین مزیت آن تحمل زیاد به خشکی است.

کاملینا گزینه‌ای مناسب برای تناوب با غلات دانه‌ ریز است و هم‌ اکنون این تناوب بسیار ضعیف است. این گیاه علاوه بر تحمل به خشکی و سرما، مقاومت زیادی نسبت به آفات و امراض رایج در دانه‌ های روغنی دارد. عملکرد رقم سهیل در کشت دیم به یک تن در هکتار می‌رسد.

حدود ۷۰ درصد از زمین‌ های کشاورزی ایران دیم‌ زار و فاقد یک گیاه دانه روغنی مناسب برای شرایط دیم هستند. این در حالی است که با شرایط خشکسالی، کاهش نزولات و بحرانی‌ شدن سطح آب‌ های زیرزمینی مواجه هستیم.

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

اخبار قبل و بعد
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد