به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ،عباس کشاورز در گردهمایی سراسری مدیران حراست های وزارت جهاد کشاورزی افزود: امسال بیش از ۲۲۰ هکتار کلزا در کشور کشت شده است.
وی در عین حال گفت: ظرف حداکثر سه سال آینده ضریب خوداتکایی دانه های روغنی باید از ۳۰ درصد عبور کند.
کشاورز با بیان این که در گذشته به علت غفلت در انتخاب گیاهان روغنی و انحصار تکنولوژی به غیر از چند مقطع تنها ۶ تا ۷ درصد روغن از محصولات داخلی تولید می شد، اظهار داشت: در دولت یازدهم، تکنولوژی بذر جدید را به کشور منتقل کردیم و امروز ظرفیت تولید کلزا در کشور ما از اروپا بالاتر است به طوری که در سال گذشته بیش از ۵۰۰ کشاورز عملکرد تولید بالای ۵ تن کلزا در هر هکتار داشته اند.
وی افزود:در حوزه روغن تجارت و رانت های بزرگی در کشور وجود دارد و حراست وزارت جهاد کشاورزی باید به این موضوع توجه داشته باشد.
کشاورز ظرفیت روغن کشی کشور را ۵ میلیون تن عنوان کرد.
وی در مورد گندم نیز گفت: خودکفایی گندم به رغم کمبود منابع آبی با اقدامات فنی و تدابیر صورت گرفته در کشور بیمه شده است .
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، استفاده از ارقام متنوع و جدید را یکی از دلایل افزایش تولید گندم عنوان و تصریح کرد: در سال ۹۳ در کشور رقم چمران که ۱۴ سال از معرفی آن گذشته بود در مزارع کشت می شد اما اکنون ۶۷ رقم گندم مورد استفاده قرار می گیرد.
وی در عین حال دلایل تغییر ارقام گندم را اقتصادی و فنی خواند و اذعان داشت: ما برای اراضی دیم و نقاط گرم نیاز به ارقام جدید گندم داریم.
کشاورز، کیفیت گندم های تولید داخل را برای صنعت ماکارونی و نان هایی که مردم کشور مصرف می کنند عالی توصیف کرد و گفت: ۲۵ درصد گندم تولید ایران معادل ۳ میلیون تن از نوع درجه یک در جهان هستند.
وی افزود:اگر علف های هرز مزارع کنترل شود میزان پروتیین گندم افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بر افزایش عملکرد تولید گندم تاکید کرد و بیان داشت: حفظ و افزایش عملکرد تولید، استمرار مراقبت های زراعی و دقیق تر شدن کشاورزی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی در تولید محصولات است.