تهران-رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از کسب مدال جهانی طلای کیفیت روغن زیتون ایران در رویداد جهانی Global Olive Oil Stars۲۰۲۵ در انگلستان خبر داد.
به گزارش روز دوشنبه خوشه نیوز از وزارت جهادکشاورزی، کریم ذوالفقاری افزود: یکی از واحدهای صنایع تبدیلی دارای پروانه بهرهبرداری از سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، در جدیدترین رویداد جهانی روغن زیتون موسوم به Global Olive Oil Stars 2025 با شرکت ۴۲۷ نمونه محصول از ۲۱ کشور در تیر ماه سال جاری (۲۷ تا ۲۸ ژوئن) در لندن برگزار شد، در رقابتهای بخش بینالمللی، موفق به کسب مدال طلای جهانی در بخش کیفیت شد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در مسابقات این بخش، کیفیت شیمیایی و حسی روغن زیتون فرابکر، تستهای آزمایشگاهی بررسی سطح ترکیبات فنلی و تطابق آن با مقررات اتحادیه اروپا، ارزیابی طعمهای افزوده شده در خصوص روغن زیتون طعمدار و طراحی بستهبندی، ملاک و معیار انتخاب برترینها بوده است.
وی، تعداد واحدهای فعال دارای پروانه بهرهبرداری از وزارت جهاد کشاورزی در صنعت روغنکشی از زیتون را ۶٣ واحد با ظرفیت اسمی تولید ۵۳ هزار و ۶۰۰ تن انواع روغن شامل بکر، فرابکر عنوان کرد.
ذوالفقاری تصریحکرد: صنایع تبدیلی میتواند نقش کلیدی در جلوگیری از ضایعات، افزایش مدت ماندگاری محصول، ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری ناشی از صادرات برای کشور داشته باشد و در مورد زیتون، بخشی از محصول تولیدی در کشور نیز توسط واحدهای صنایع فرآوری، تبدیل به انواع کنسرو زیتون میشود.
بیشتر بخوانید
- پیشبینی تولید ۱۵۰ هزار تن زیتون/ بازسازی ۳۰ هزار هکتار باغ زیتون در دستورکار است
- توسعه سالیانه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون در برنامه هفتم توسعه
- برآورد تولید بیش از ۱۵۰ هزارتن زیتون

به گزارش ایرنا، روغن زیتون به چندین نوع مختلف تقسیم بندی می شود که هر کدام ویژگیها و خواص خاص خود را دارند. این تقسیم بندی معمولاً بر اساس رنگ، طعم و میزان اسیدیته انجام می شود.
روغن زیتون فرابکر (Extra Virgin Olive Oil): این نوع روغن با کیفیت ترین نوع روغن زیتون است که تمامی خواص و فواید زیتون را در خود دارد. برای تهیه این روغن، زیتونهای کاملاً سالم در کمترین زمان ممکن پس از برداشت، شسته و روغن آنها با فشار استخراج می شود. این روغن دارای طعمی غنی و ویتامینهای ضروری است و به دلیل حفظ پلیفنولها و آنتی اکسیدان ها، خواص ضد التهابی و سلامتی را به همراه دارد.
روغن زیتون بکر (Virgin Olive Oil) نوعی روغن زیتون است که از زیتون های سالم و با کیفیت به روش فشردن سرد تهیه می شود. این روغن دارای اسیدیته ای بین هشت دهم تا ۲ درصد است و طعمی ملایم و عطر زیتون دارد. روغن زیتون بکر حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها است که برای سلامتی مفید هستند و می تواند به کاهش کلسترول بد کمک کند. این روغن معمولاً در تهیه سس ها و پخت و پز در دماهای متوسط استفاده می شود و گزینهای سالم و مغذی برای رژیم غذایی است.
برای مشاهده اخبار صنعت ومعدن روی لینک کلیک فرمایید . همچنین برای اطلاع از اخرین خبرهای صنایع غذایی ومواد اولیه