شهرستان نیشابور به سبب اقلیم ، موقعیت خاص جغرافیایی و همجواری با کلانشهر مشهد مقدس دارای شرایط مناسبی جهت سرمایه گذاری در زمینه دام و طیور بخصوص پرورش سایر ماکیان از جمله شترمرغ را دارا می باشد.
به گزارش خبرنگار آریا در نیشابور ،معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور اظهارکرد: در سالهای اخیر این حرفه از رشد بالایی برخوردار بوده است به نحوی که نیشابور در حال حاضر دارای سه واحد صنعتی فعال و 7 واحد تاسیس و 50 واحد غیر صنعتی پرورش شترمرغ جمعاً با ظرفیت 11560 قطعه می باشد و سالیانه حدود 12000 قطعه جوجه یک ماهه شترمرغ در شهرستان تولید و پروارمی شود که نتیجه آن تولید 400 تن گوشت شترمرغ می باشد.
محمد علی فرهمندراد افزود: نیشابور در آستانه تبدیل به بزرگترین قطب پرورش شتر مرغ شمال شرق کشور است و از هر جوجه شتر مرغ بعد از 6 ماه 35 تا 40 کیلوگرم گوشت بدست می آید.
وی خاطرنشان کرد: تقاضای پرورش شترمرغ به حدی است که جوجه های واحدهای تولیدی توسط متقاضیان پیش خرید می شود و این پرنده به سبب ضریب تبدیل مناسب مواد غذایی به گوشت ، مقاومت در مقابل بیماریها و عوامل و تنشهای محیطی و خصوصیات بهداشتی گوشت شامل قابلیت هضم،پروتئین بالا و پایین بودن کلسترول و یکنواخت بودن چربی مورد استقبال جامعه قرار گرفته است.
فرهمندراد یادآورشد: از محصولات فرعی شترمرغ می توان به پوست، پر و تخم آن اشاره کرد که در صنایع چرم سازی، تزئیناتی و بهداشتی استفاده می شود.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع آب و خاک و مراتع جهت تولید گوشت قرمز این حرفه می تواند در تأمین پروتیین مورد نیازجامعه بسیار تاثیر گذار باشد.