همکاری فائو با ایران در زمینه خودکفایی دانه‌ های روغنی

هدف از پروژه فائو حمایت از برنامه ملی دانه‌ های روغنی است.

همکاری فائو با ایران در زمینه خودکفایی دانه‌ های روغنی پروژه همکاری فنی فائو با عنوان «ظرفیت‌ سازی افزایش پایدار محصولات دانه‌ های روغنی با محوریت ارزش سویا» در مدت دو سال (۲۰۱۹-۲۰۱۷) انجام خواهد گرفت.

تسریع تلاش‌های ملی برای ظرفیت‌ سازی در بخش دولتی و خصوصی به منظور استفاده از نوآوری‌ها در تولید پایدار محصولات و به کارگیری آن در زنجیره ارزش دانه‌ های روغنی و نیز ادغام تکنولوژی‌های جدید در سیستم‌ های غلات محور، از مهمترین دستاوردهای این پروژه به شمار می‌آیند.

علی‌رضا مهاجر، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مدیر برنامه ملی دانه‌ های روغنی در این کارگاه که هفته دوم ماه ژوئن (خرداد) در تهران برگزار شد، گفت: «۹۵ درصد از ۱.۵ میلیون تن روغن گیاهی مورد نیاز کشور در سال از طریق واردات تأمین می‌شود. بنابراین دولت تصمیم گرفته است که ۷۰ درصد از مجموع این نیاز را در داخل تولید کند.»

وی ضمن تشریح برخی مشکلات پیش روی بخش کشاورزی ایران در تولید دانه‌ های روغنی، اظهار امیدواری کرد که با همکاری فائو راه‌ حل‌ هایی برای برخی از این مسائل تدوین شود.

فابیو گریتا، نماینده موقت فائو در جمهوری اسلامی ایران، نیز در این کارگاه ضمن تأکید بر اهمیت پروژه یاد شده برای تحقق امنیت غذایی در ایران، گفت: «هدف اصلی ما کاهش وابستگی ۹۵ درصدی به کشورهای خارجی در واردات دانه‌ های روغنی و تولید دستکم بخشی از محصول در ایران است.»

وی در ادامه افزود: «اهمیت این پروژه در نشان دادن چگونگی استفاده از فن‌آوری و نوآوری‌ها برای کشت پایدار دانه‌های روغنی است. این پروژه در کنار مسأله تولید، به چگونگی بهبود زنجیره ارزش با استفاده از تکنولوژی‌های مدرن نیز خواهد پرداخت.»

گریتا با تأکید بر ظرفیت‌ سازی به عنوان رویکرد مهم این پروژه گفت: «هدف پروژه در این حوزه تقویت چارچوب نهادی از طریق معرفی و دعوت از کارشناسان فائو و کشورهای مختلف به اینجا [ایران] و نیز ایجاد همکاری با سازمان‌ های بین‌المللی متخصص در دانه‌ های روغنی است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجرا شده توسط: همیار وردپرس