تبعات جدی بحران انرژی / باید نگرشمان را نسبت به دنیا تغییر دهیم

▫️مهدی مسائلی، دبیر سندیکاصنعت برق ایران درگفتگو با روزنامه اطلاعات :

🔹اگرچه رتبه نیروگاه‌های کشور در مقیاس جهانی، دوازدهم یا نهایتا چهاردهم است اما هر یک‌درصد راندمان نیروگاه، به مصرف سوخت و موارد دیگر بستگی دارد. طی این سال‌ها تحریم‌های گوناگونی بر کشور اعمال شده و ما نتوانستیم آن‌گونه که بایدوشاید نیروگاه‌ها را نوسازی و به‌روزرسانی کنیم.

🔹در واقع سوختی که به نیروگاه‌ها می‌دهیم باتوجه‌به راندمانی که نیروگاه‌ها باید داشته باشند کافی نیست، به همین جهت امروز با کمبود انرژی مواجهیم و خروجی نیروگاه‌ها که همان انرژی برق است در کشور به میزان لازم حاصل نمی‌شود؛ بنابراین دچار بی‌برقی شده‌ایم.

🔹تحریم‌ها و کمبود نقدینگی دست‌به‌دست هم داده‌اند و باعث بروز این وضعیت شده‌اند. مسئولیت این اتفاق، نه با دولت چهاردهم است که تازه‌کار را به دست گرفته و نه با دولت سیزدهم. تمامی دولت‌ها و شرایط حاکم بر کشور سبب شده با این شرایط مواجه شویم. ما انتظار داشتیم بحران در تابستان سال آینده شدت یابد اما متأسفانه از زمستان امسال شاهد این بحرانیم.

🔹تأثیر بحران انرژی، تک‌بعدی نیست و باید به طور کلان به آن نگریست. نمی‌توانیم مسئولان حوزه انرژی، چه برق و چه گاز را متهم کنیم و از سوی دیگر نمی‌توان مردم را هم به مصرف بی‌رویه متهم کرد. واقعیت اینجاست که سلسله‌عواملی دست‌به‌دست هم داده‌اند و ما اکنون گرفتار این وضعیت شده‌ایم. در حال حاضر، صرف انرژی برای یافتن مقصر برای این وضعیت، اشتباه است و باید راهکار عبور از آن را به کار ببندیم.

🔹آنچه امروز شاهد آنیم حاصل عملکرد دولت‌های گوناگونی است که به فردای کشور توجه نداشته و زیرساخت‌های لازم را فراهم نکرده‌اند. ما به‌هرحال در شرایط تحریم هستیم و برای تأمین ارز و حتی کسب درآمدهایمان دچار مشکلیم. اکنون به لحاظ تکنولوژیک هم چندان بهره‌مند نیستیم و راهکار کوتاه‌مدتمان مصرف بهینه نیست، بلکه کاهش مصرف است. برای حل این بحران در بعد کلان باید نگرشمان را در ارتباط با دنیا تغییر دهیم، در غیراین صورت این شرایط سال‌های سال تداوم دارد و متأسفانه بهبود آن در کوتاه‌مدت اتفاق نمی‌افتد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق شبکه خبری خوشه نیوز محفوظ است