خصوصی سازی آری یا نه

صمد حسن‌زاده در نشست با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی که در محل اتاق ایران برگزار شد، با اشاره به حضور در جلسات هیات واگذاری در وزارت امور اقتصادی و دارایی طی دو سال اخیر، افزود: رویکرد در واگذاری‌ها باید اصلاح شود، انتظار می‌رود رویکرد واگذاری‌ها به سمت خصوصی‌سازی واقعی پیش برود؛ این درحالیست که تمرکز واگذاری‌ها بر اموری نظیر رد دیون قرار دارد.

رئیس اتاق ایران با اعلام آمادگی بخش خصوصی برای مشارکت جدی در واگذاری‌ها، گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران آمادگی دارد در واگذاری واحدهای تولیدی که به دلیل مدیریت‌های ناصحیح، زیان‌ده شده‌اند، کمک کند.

وی تصریح کرد: مدیران بخش خصوصی از بهترین‌های مدیریتی در کشور هستند و حداقل در کسب‌وکار خودشان آزمون خود را پس داده‌اند. بنابراین برای پشت سر گذاشتن مشکلات اقتصادی در کشور نیاز داریم که به تجربه‌های مدیران بخش خصوصی اعتماد کنیم. مدیران و سرمایه‌گذاران شایسته‌ای داریم که می‌توانند مسائل و مشکلات را حل کنند.

خوشه نیوز به بهانه ی تاکید بر خصوصی سازی توسط رئیس اتاق ایران به بررسی معنای خصوصی سازی و مزایا و معایب آن می پردازد.

خصوصی سازی به معنای واگذاری یا انتقال مالکیت یا مدیریت یک کسب وکار ،صنعت، شرکت یا دارایی دولتی به بخش خصوصی است که مزایا ومعایبی دارد.

از مهم ترین دلایلی که برای خصوصی سازی وجوددارد می توان به زیراشاره کرد:

-افزایش کارایی: بخش خصوصی معمولا به دلیل رقابت بیشتر ، انگیزه بیشتری برای افزایش کارایی وکاهش هزینه ها دارد.

-جذب سرمایه: خصوصی سازی می تواند در جذب سرمایه برای توسعه زیرساخت ها و ارائه خدمات عمومی کمک کند.

-کاهش دخالت دولت در اقتصاد: طرفداران خصوصی سازی بر این اعتقاد هستند که بخش خصوصی میتواند در فعالیت های اقتصادی موثرتر عمل کند بنابراین دولت نباید در این زمینه دخالت کند.

حال به بررسی معایب خصوصی سازی می پردازیم:

-افزایش قیمت ها : ممکن است پس از خصوصی سازی شرکت های خصوصی برای افزایش سود خود قیمت ها را افزایش دهند.

-کاهش دسترسی به خدمات: خصوصی سازی ممکن است افراد کم درآمد را در دریافت خدمات عمومی با مشکل روبرو کند.

-از دست دادن شغل: خصوصی سازی ممکن است باعث از دست دادن شغل در کارمندان دولتی شود.

آنچه مشخص است تاثیر خصوصی سازی بر جامعه و اقتصاد به عوامل مختلفی از جمله نحوه اجرای فرآیند خصوصی سازی،وضعیت اقتصادی کشور و سیاست های دولت پس از خصوصی سازی بستگی دارد.

ودرنهایت این دولت است که تصمیم می گیرد به خصوصی سازی آری بگوید و یا نه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق شبکه خبری خوشه نیوز محفوظ است