آینده کشاورزی نیازمند شناسائی بسترهای تولید جدید است

تهران -دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: کشاورزی آینده نیازمند شناسایی محیط‌ و بسترهای جدید برای تولید از جمله سواحل، بیابان‌ها، اراضی غیرمتعارف و محیط‌های شهری و همچنین حرکت به سمت تولید فرآورده‌هایی همچون محصولات فراویژه، گوشت‌های مصنوعی و غذاداروها است.

خوشه نیوز ، ارژنگ جوادی در نخستین گردهمایی توسعه همکاری‌های صنعت، جامعه و دانشگاه که به همت دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت فعلی و جهت‌گیری‌های راهبردی کشور در حوزه‌های فناورانه امنیت غذایی کشور با تأکید بر ضرورت تبادل فناورانه با کشورهای پیشرفته و لزوم بومی‌سازی فناوری‌های راهبردی اظهارکرد: تا چند سال پیش، وابستگی کشور در حوزه تولید هسته‌های اولیه غذایی نظیر بذور هیبرید و فناورانه، اجداد دام و طیور، و تخم چشم‌زده ماهی بیش از ۹۵ درصد بود، اما امروز این وابستگی به کمتر از ۸۰ درصد کاهش یافته است. این به معنای یک جهش ۱۵ درصدی به سوی استقلال فناورانه است.

وی افزود: این پیشرفت مدیون فعالیت بیش از ۶۴۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه امنیت غذایی است که تاکنون ۱۰۲۵ محصول فناورانه را به مرحله تولید رسانده‌اند؛ محصولاتی که پیش‌تر عمدتاً از طریق واردات تأمین می‌شدند.

کشاورزی آینده نیازمند شناسایی محیط‌های جدید برای تولید است

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی در ادامه، مهم‌ترین اولویت‌های حمایتی ستاد غذا و کشاورزی در سال جاری را تولید و تأمین هسته‌های اولیه فناورانه شامل بذور هیبرید و نهال عاری از ویروس، توسعه کودهای زیستی و زیست‌مهارگرها، تولید واکسن‌های دام و طیور، ارتقاء بهره‌وری با استفاده از ادوات و تجهیزات هوشمند کشاورزی اعلام کرد.

جوادی از چشم‌انداز جدیدی در حوزه کشاورزی سخن گفت و افزود: کشاورزی آینده نیازمند شناسایی محیط‌های جدید برای تولید است. از جمله این محیط‌ها می‌توان به سواحل، بیابان‌ها، اراضی غیرمتعارف و محیط‌های شهری اشاره کرد. همچنین فرآورده‌هایی مانند محصولات فراویژه، گوشت‌های مصنوعی، غذاداروها و… می‌توانند در زنجیره تأمین غذای آینده نقش‌آفرینی کنند.

نقش ستادکشاورزی معاونت علمی در اتصال دانشگاه به صنعت

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی همچنین با تاکید بر نقش این ستاد در همگرایی صنعت و دانشگاه تصریح کرد: ستاد، ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی را شناسایی کرده و در کنار آن نیازهای فناورانه صنعت را احصا می‌کند تا بر اساس این دو، پروژه‌های مشترک تعریف و اجرا شوند.

جوادی افزود:در همین راستا، ستاد از طریق خدماتی همچون مشاوره مالکیت فکری، تدوین مدل کسب‌وکار و تأمین زیرساخت‌های فناورانه به تجاری‌سازی نتایج پژوهش‌های دانشگاهی کمک می‌کند.

بر اساس اعلام معانت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در بخش دیگری از این رویداد، پنل پرسش و پاسخ با حضور نماینده ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی برگزار شد. در این نشست، دغدغه‌ها و پرسش‌های فعالان حوزه صنعت غذا و کشاورزی به‌ویژه در حوزه بهره‌مندی از ابزارهای حمایتی و مدل‌های مشارکت با دانشگاه‌ها بررسی شد.

برای مشاهده اخبار صنعت ومعدن روی لینک کلیک فرمایید . همچنین برای اطلاع از اخرین خبرهای صنایع غذایی ومواد اولیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق شبکه خبری خوشه نیوز محفوظ است