استاد دانشگاه تهران نامزد دریافت جایزه بهترین پژوهش علوم محیطی

تهران- «چهارچوب نوین برنامه‌ریزی شهری پژوهشگران دانشگاه تهران شهرهای آینده را در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم می‌کند»، عنوان پژوهش استاد دانشگاه تهران است که نامزد دریافت جایزه بهترین پژوهش در دومین کنفرانس بین‌المللی علوم محیطی و انرژی سبز شد.

خوشه نیوز به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی از دانشگاه تهران، پژوهشگران دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران با انتشار مقاله‌ای پیشگامانه در مجله معتبر Sustainable Futures، چهارچوبی مفهومی برای انقلاب در برنامه‌ریزی شهری پایدار ارائه دادند که به عنوان نامزد دریافت جایزه بهترین پژوهشگر و پژوهش را در دومین کنفرانس بین‌المللی علوم محیطی و انرژی سبز (ESGE ۲۰۲۵) در کشور فرانسه انتخاب شده است.

این تحقیق که از سوی کرامت‌اله زیاری، استاد دانشگاه تهران و احسان درستکار، پژوهشگر پسادکتری دانشگاه تهران، انجام شده، نخستین مدل یکپارچه‌ای است که فناوری متاورس را با تحلیل‌های مکانی، شبیه‌سازی مشارکتی و هوش مصنوعی تلفیق می‌کند تا شهرهای آینده را در برابر چالش‌هایی مانند تغییرات اقلیمی و رشد شهری شتابان مقاوم‌سازی کند.

زیاری با اعلام این مطلب گفت: یافته‌های کلیدی نشان می‌دهد متاورس با ایجاد «دوقلوهای دیجیتال» شهری، امکان آزمون سیاست‌های توسعه در زمان واقعی را فراهم می‌کند. این چهارچوب با ترکیب داده‌ها GIS، سنجش از دور و اینترنت اشیا، بهینه‌سازی کاربری زمین و مدیریت منابع را ممکن ساخته و از طریق محیط‌های تعاملی، مشارکت بی‌سابقه شهروندان در طراحی فضاهای شهری را محقق می‌سازد.

استاد ممتاز دانشگاه تهران به نمونه موفق این سیستم در جاکارتا که موجب کاهش ۳۴ درصدی زمان تخلیه بحران در سیلاب‌ها شده است، اشاره کرد و افزود: با این وجود، پژوهشگران به چالش‌های جدی از جمله نیاز به زیرساخت‌های دیجیتال پیشرفته، شکاف دسترسی جوامع کم‌درآمد به فناوری و لزوم تدوین چهارچوب‌های اخلاقی برای حریم خصوصی داده‌ها اشاره می‌کنند.

استاد دانشکده جغرافیا تاکید کرد: این تحقیق مسیر جدیدی برای طراحی شهرهای هوشمند نسل آینده گشوده و تمرکز آن بر آزمایش عملی مدل در «مناطق هوشمند شهری» و توسعه حکمرانی غیر متمرکز با فناوری بلاکچین است.

داده‌های تفصیلی این پژوهش در پیوند زیر قابل دستیابی است:

Ziari, K., & Dorostkar, E. (۲۰۲۵). The role of metaverse in urban planning: A geospatial framework for simulating sustainable and resilient cities. Sustainable Futures, ۱۰, ۱۰۰۸۵۹.

برای مشاهده اخبار صنعت ومعدن روی لینک کلیک فرمایید . همچنین برای اطلاع از اخرین خبرهای صنایع غذایی ومواد اولیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق شبکه خبری خوشه نیوز محفوظ است