کارشناس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص روغن مناسب برای مصرف خانواده ها توضیحاتی را ارائه داد.
فرزانه صادقی کارشناس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در خصوص ویژگیهای روغن های مناسب برای مصرف خانوار اظهار داشت: اصولاً تمام روغنهای سطح بازار که استانداردهای وزارت بهداشت را داشته باشند، قابل استفاده هستند.
وی افزود: در حال حاضر نظارت بر کیفیت روغن های خوراکی توسط شورای سیاستگذاری انجام میشود که در این شورا اعضایی از وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد و صنایع تولید کننده حضور دارند.
صادقی تصریح کرد: تمام کارخانجات تولید کننده روغن موظف به رعایت استانداردهای اعلام شده از سوی سازمان ملی استاندارد هستند.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص نحوه نظارت وزارت بهداشت بر کیفیت روغن های سطح بازار گفت: نمونه گیری از روغنها در خط تولید در سطح بازار انجام میشود که با انجام آزمایش های لازم، کیفیت آنها توسط کارشناسان تأیید میشود.
وی اضافه کرد: برای روغن های مصرفی خانوار، استاندارد ۹۱۳۱ تعیین شده است که این استاندارد شامل روغن های نیم هجامدی بوده که به مصرف خانوار میرسد.
وی در خصوص استفاده از روغن سویا نیز توضیح داد: معمولاً روغن سویا به صورت مخلوط مورد استفاده قرار میگیرد زیرا این روغن از اسید چرب غیراشباع زیادی برخوردار بوده و اگر در معرض نور و هوا قرار بگیرد در مدت زمان کوتاهی فاسد خواهد شد، به همین دلیل این روغن توسط کارخانجات به صورت هیدروژنه و نیمه جامد عرضه میشود.
وی گفت: خانوادهها میتوانند از روغن آفتابگردان و ذرت برای پخت و پز و تهیه سالاد استفاده کنند، همچنین برای غذاهای سرخکردنی که فرایند پخت آنها عمیق و طولانی بوده، بهتر است از روغن های مخصوص سرخکردنی استفاده شود.
صادقی توصیه کرد: اصولاً بهتر است خانوادهها هر سه نوع روغن مایع، نیمه جامد و جامد را تهیه کنند تا بتوانند با توجه به نوع مصرف از این روغنها استفاده کنند.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت عنوان کرد: در حال حاضر یکی از شرکت های تولید کننده روغن، اقدام به تهیه روغن بدون پالم کرده است که صحت این موضوع با آزمایشهای انجام شده توسط کارشناسان وزارت بهداشت تأیید میشود.
وی در پایان گفت: استفاده از روغنهای جامد به دلیل بالا بودن میزان اسید چرب اشباع توصیه نمیشود زیرا این روغنها به مرور زمان باعث ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی خواهند شد.