شرکت مارل پولتری (Marel Poultry) یک شرکت بزرگ هلندی است که در زمینه فرآوری فعالیت دارد. فرآوری گوشت بوقلمون این شرکت روی نیازهای خاص این بازار تخصصی تمرکز دارد و نتیجه آن، دانش عمیق بازار و همچنین تکنولوژی های فرآوری است. ویژگی های خاص بوقلمون راه حل های فرآوری خاصی را می طلبد. با استفاده از این سیستم های منحصر به فرد، فرآوری کنندگان بوقلمون می توانند از صحیح انجام دادن هر مرحله از فرآوری بوقلمون اطمینان داشته باشند و در عین حال مواد ورودی و محصول نهایی را به خوبی کنترل کنند.
شرکت مارل پولتری معتقد است که در زمینه فرآوری بوقلمون در بازار پیشتاز است و این پیشرو بودن را طی سال ها تجربه در زمینه پیشرفت تجهیزات خاص برای این صنعت به دست آورده است. این شرکت می گوید: «امروز ما بالاترین سطح اتوماسیون را برای بالاترین ظرفیت های فرآوری های موجود داریم. ما راه حل های اساسی برای فرآوری وزن های امروزی بوقلمون در توان عملیاتی ساعتی ارائه داده ایم. توان عملیاتی ساعتی از ۲۵۰ پرنده تا حداکثر ۳۰۰۰ پرنده نر و ۳۶۰۰ پرنده مادّه متغیر است. علاوه بر حاصل شدن فرآوری اتوماتیک موثر و مفید، راه حل های ما برای شرایط بهتر اپراتورها نیز طراحی شده است.»
فرآوری کنندگان همیشه در تلاش خواهند بود تا آنجایی که می توانند تولید موثر داشته باشند و در عین حال سلامت و کیفیت غذا را به حداکثر برسانند. روند تولید باید بالاترین زمانِ به کار و بیشترین بازدهی را داشته باشد – زمانِ به کار به مدت زمان اندازه گیری شدهای که یک سامانه به طور صحیح و فعال بدون دخالت عمل میکند، میگویند که هزینه های آن نیز پایین ترین میزان ممکن را داشته باشد. همزمان باید توجه و دقت نیز وجود داشته باشد تا محصولات سالم و با کیفیت به شیوه ای مسئولانه و اخلاقی تولید شود. علاوه بر اضافه شدن ارزش افزوده به شیوه ای موثر، رفاه حیوانات، مدیریت دقیق مواد خام ارزشمند، قابلیت ردیابی کامل و توجه به مصرف آب و انرژی نقطه های شروع برای راه حل ها و خدمات مارل پولتری هستند.
بیهوش کردن قابل کنترل حیوان قبل از کشتن
راه حل های مارل پولتری برای مدیریت بوقلمون زنده وعمل بیهوش کردن قبل از ذبح به فرآوری کنندگان این امکان را می دهد تا این مراحل را به طور کامل تحت کنترل داشته باشند. یک فرآوری کننده بوقلمون در بازار می تواند بین بیهوش کردن با حمام آب (water-bath stunning) و جو کنترل شده برای بیهوشی (Controlled Atmosphere Stunning) یکی را انتخاب کنند.
- آویزان کردن پرنده های هوشیار نیاز به زمان و تلاش فیزیکی بیشتر اپراتور دارد و می تواند برای بوقلمون ها استرس زا باشد و حتی باعث جراحت آنها شود. بستن پای بوقلمون ها بعد از بیهوشی مانع از این استرس و جراحت می شود.
جو کنترل شده برای بیهوشی یا CAS راه حلی منحصر به فرد برای این چالش ها ارائه می کند که استانداردهای رفاهی بالا را با کیفیت خوب گوشت در هم می آمیزد. زمانی که از روش CAS استفاده می شود، پرنده ها از طریق اصل خروج به ترتیب ورود (یا FIFO) عمل می کنند. بوقلمون ها به آسانی قابل انتقال هستند. این قابلیت کنترل استثنایی، به محصول نهایی ارزش قابل توجهی اضافه می کند.
منفعت دیگری که روش بی حسی CAS دارد بستن پای بوقلمون های سنگین است. آویزان کردن پرنده های هوشیار نیاز به زمان و تلاش فیزیکی بیشتر اپراتور دارد و می تواند برای بوقلمون ها استرس زا باشد و حتی باعث جراحت آنها شود. بستن پای بوقلمون ها بعد از بیهوشی مانع از این استرس و جراحت می شود.
در رابطه با روش اسکالدر باید گفت که حتما باید ترجیحات بازار محلی را در نظر گرفت. خواسته ها و نیازهای مشتریان در تعیین شکل محصول تاثیرگذار است. برای فرآوری کننده مهم است تا قبل از هرچیز با مشتری خود در مورد پوست داشتن یا نداشتن محصول به توافق برسد. بعد از آن می تواند در مورد اسکالدر تصمیم گیری کند.
آویزان کردن بوقلمون ها نیازمند توجه خاصی است. بوقلمون های یک گله هر کدام به شکل چشمگیری وزن و اندازه هایشان با هم متفاوت است وهدایت آنها از طریق آویزها می تواند کار دشواری باشد زیرا وزنشان زیاد و انعطاف پذیر نیستند. تنظیم خط آویختن بوقلمون می تواند به طور وسیعی به توان عملیاتی و وزن پرنده های در حال فرآوری بستگی داشته باشد.
تکنولوژی های مختلفی برای آویختن پرنده وجود دارد که هر کدام از آنها به زمینه های خاص خود اختصاص داده شده اند و برای همه توان های عملیاتی مناسب هستند و تنظیم آنها بسیار آسان است.
یکی از چندین گزینه موجود در بازار، اصل چرخش در جهت متضاد است که دمای اسکالدر را کمتر می کند. این شیوه نیازمند تجهیزات کمتر با سرعت خطوط فرآوری بیشتر است و در نتیجه آسیب رسانی به بال ها را به حداقل می رساند.
محصول مارل پولتری صرف نظر از وزن پرنده، برای آویختن تمام قسمت های بوقلمون عالی است. انعطاف پذیر بودن این دستگاه در مرحله پرکنی گامی بسیار موفق برای این شرکت بوده است.
- وجود طیف وسیعی از قلاب های ریلی، پیکربندی ها و انتخاب های تولید بی حد و مرزی را ارائه می دهد و به سیستم این امکان را می دهد تا با همه ظرفیت ها و نیازهای بازار مورد استفاده قرار گیرد
فرآیند جدا سازی درون لاشه شامل تعدادی از قلاب های ریل متحرک می شود که می تواند بر حسب نیازها، ظرفیت فرآوری و میزان اتوماسیون را تنظیم کند. محصولات از یک سیستم نقاله آویزان می شوند که بالای سر آنها قرار می گیرد. سیستم آویختن از سه نقطه، محصولات را از سه زاویه آویزان می کند تا این محصولات برای هر مرحله از فرآیند وضعیت عالی داشته باشند. این تکنیک نیروی کار را ذخیره و اطمینان می دهد که دستگاه گوارش تحتانی با محصول در طول روند تخلیه درون لاشه در تماس قرار نمی گیرند و در نتیجه آلودگی رخ نمی دهد. مارل پولتری طیف وسیعی از تجهیزات را برای فرآیند انجماد بوقلمون ارائه می دهد که برای کارایی بهینه با خط تولید سریع مهندسی شده است. این وسیله محصولات را به بهترین شیوه ممکن برای سرد کردن و عملیات پایین دستی آماده می کند. فرآیند جداسازی درون لاشه برای رسیدن به بالاترین استانداردهای محصول، کیفیت و بهداشت ضروری است.
با توجه به تقاضای بازار، فرآوری کنندگان بوقلمون می توانند روش غوطه ور شدن در آب سرد یا سرمایش هوا در خط تولید (in-line air chilling) را انتخاب کنند. مارل پولتری با استفاده از تکنولوژی DownFlow Plus روندی منحصر به فرد برای سرد کردن بوقلمون ها طراحی کرده است. تونل انجماد Aqua Film Control بر اساس سرد سازی هوا ساخته شده است؛ در این سیستم هیچ فرآیند غوطه ور کردن در آب وجود ندارد. به کمک قفسه های مرطوب کننده ای که طراحی ویژه ای دارند، عملکرد بهینه سرمایش بدون خطر انجماد آب انجام می شود.
فناوری انجماد DownFlow Plus همچنین کنترل نوع ارائه و رنگ محصول را بهبود و سرعت بخشیده است. بعد از آن که محصول یخ زده خشک شد، از رشد باکتریایی جلوگیری می شود.
سیستم مدولار ACM-T برای برش تخصصی بوقلمون طراحی شده است. قلاب های ریلی جدا از هم برای برش های خاص مورد نیاز بازار فراهم شده اند.
وجود طیف وسیعی از قلاب های ریلی، پیکربندی ها و انتخاب های تولید بی حد و مرزی را ارائه می دهد و به سیستم این امکان را می دهد تا با همه ظرفیت ها و نیازهای بازار مورد استفاده قرار گیرد. دستگاه های حمل کننده، محصولات را از طریق ریل های فرآوری مختلفی حمل می کنند که این ریل ها حتی در عملیات هایی با سرعت بالا در جایگاه مناسبی قرار می گیرند و در محصولی با کیفیت بالا حاصل می شود.
نمونه هایی از قلاب های ریلی، قلاب هایی هستند که برای کشیدن محصول، برش پوست کشاله ران، برش قفسه سینه و ران استفاده می شوند. این سیستم خیلی سریع به اندازه محصولات بزرگتر یا کوچکتر در می آید و به محصول انعطاف پذیری بهینه ای می دهد. دستگاه ACM-T برای محصولاتی مناسب است که با هوا یا آب سرد منجمد شده اند و می تواند سرعت فرآوری خود را تا حداکثر ۱۸۰۰ پرنده نر آویخته و ۲۰۰۰ پرنده ماده در ساعت برساند.
انعطاف پذیری در فرآیند فیله سازی
فرآوری اتوماتیک بوقلمون شرکت مارل پولتری در توانایی فیله کردن گوشت سینه منحصر به فرد است. دستگاه فیله سازFHF-XT بیشترین گوشت سینه را از بوقلمون ارائه می دهد. تغییر قلاب ها میان بوقلمون نر و مادّه آسان است. به کمک قلاب های مختلفی که می توانند در خط تولید فیله نصب شوند، سیستم FHF-XT می تواند نیمه جلویی بوقلمون را به محصولات مختلفی تقسیم کند از جمله: بال کامل، بال و کتف، گوشت کتف با پوست یا بدون پوست، فیله، پوست سینه و لاشه. مزایای منطقی این سیستم نیز واضح است؛ در روند فیله سازی انعطاف پذیری بسیار بالا است و محصول نهایی آنها نیز تنوع بالایی دارد و تنوع زیاد در روش های فیله کردن امکان ارسال سفارشی را فراهم می کند.
این سیستم برای طیور نر و ماده حداکثر سرعت یکسانی دارد و بر اساس درجه اتوماسیون، میزان دخالت دستی در روند فیله سازی می تواند به حداقل برسد.
در این مرحله از فرآوری، تجهیزاتی موجود است که مناسب با بوقلمون ها است. برای مثال سیستم برداشت گوشت DMP45 شرکت مارل می تواند بخش های اولیه و قسمت هایی که قبلا استخوان های آن جدا شده مانند جلوی سینه، لاشه و قسمت بالای پشت را مدیریت کند. دستگاه Platino Flattener شرکت مارل به خوبی روی بوقلمون عمل می کند؛ این دستگاه می تواند گوشت سینه بوقلمون و فیله های داخلی را فرآوری کند. در مراحل نهایی فرآیند، برای هر گونه نیازی راه حل وجود دارد.