مدیر کل میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه بیش از ۲۳ هزار تن فندق در باغات کشور تولید می شود .
به گزارش ایانا از جهاد کشاورزی استان قزوین، شکراله حاجی وند در جلسه کمیته فنی فندق که با حضور مدیران باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قزوین و گیلان و تنی چند از باغداران در قزوین برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر سطح باغات فندوق کشور ۲۴ هزار هکتار است که از این سطح زیر کشت باغات ۲۳ هزار تن فندوق تولید می شود .
به گفته وی در سال جاری در سطح سه هزار و ۵۴۳ هکتار توسعه باغات فندق در اراضی شیبدار کشور خواهیم داشت که در یک برنامه پنجساله توسعه باغات فندق به ۳۵ هزار و ۳۶۳ هکتار خواهد رسید .
حاجی وند با بیان اینکه ایران جزو ۷ کشور برتر در زمینه تولید فندق است گفت: فندق ایران از نظر کیفی بسیار مرغوب است، اما از لحاظ کمی، نسبت به کشورهای دیگر در سطح پایینی قرار دارد که با استفاده از ارقام جدید و تکثیر این نوع، امیدواریم تولید این محصول افزایش یابد .
وی یاد آور شد: در حال حاضر با توجه به آئین نامه های تکثیر ارقام دچار مشکل هستیم که امیدواریم این موانع برای تولید نهال مرتفع شود .
مدیر کل میوه های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در اراضی شیبدار شرایط مناسبی برای توسعه باغات فندق مهیا است گفت: برای فندوق طرح های پژوهشی زیادی انجام شده که امید است این طرح ها گسترش یابد .
حاجی وند اضافه کرد: برای کلیه محصولات کشاورزی باید برنامه جامع محصولی تدوین کرد تا در قالب برنامه ششم برای هر محصولی برنامه های تدوین شده داشته باشیم .
وی خاطر نشان کرد: در بحث آفات و بیماری ها نیز برنامه های خوبی انجام شده که یکی از مباحث کلیدی ما در هر موضوعی ترویج یافته های تحقیقاتی در زمینه تولید محصول است .
این مقام مسئول بر لزوم توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی برای توسعه وگسترش فراوری محصولات کشاورزی تاکید کرد .
حاجیوند یادآور شد: در حوزه باغبانی یکی از ضعف هایی که وجود دارد عدم وجود یک تشکل قوی و منسجم در تولید محصولات باغی است که در صورت تحقق آن مشکلات مرتفع می شود.
وی اضافه کرد: این تشکل ها باید توسط تولید کنندگان و بخش خصوصی شکل گیرد تا بتواند در جهت پیشبرد اهداف بخش حرکت کند.
حاجی وند؛ تدوین و اجرایی کردن طرح جامع فندق کشور که کلیه مراحل زنجیره تولید را پوشش خواهد داد، توسعه صنایع فرآوری فندق، پیگیری برای فعال کردن ایستگاه تحقیقاتی، توسعه کشت ارقام جدید این محصول، احداث نهالستان از ارقام جدید و تجاری و ژنوتیپ های برتر، راه اندازی و تقویت تشکل های فندق در استان های گیلان و زنجان و حمایت از تامین انتقال آب برای توسعه این باغات را از مهم ترین برنامه های در دست اقدام برای باغات فندق در کشور ذکر کرد.