کاغذ یکی از نیازهای مهم کشور بوده که در حال حاضر ۹۰ درصد این نیاز از طریق واردات از دیگر کشورها تأمین و تنها ۱۰ درصد در داخل کشور تولید می شود حال آن که با سرمایه گذاری بخش خصوصی در این رابطه می توان گام های بلندی برداشت.
به گزارش ایسنا، بکارگیری تولید کاغذ از سنگ به عنوان تدبیری جدید در اختراعات بشریت ضمن حفظ محیط زیست و جلوگیری از قطع درختان می تواند از خام فروشی سنگ به ویژه در کشور ایران و مناطق و شهرستان های کوچک جلوگیری کرده و همزمان موجب حفاظت از محیط زیست و ارزآوری شود.
در سه سال گذشته بحث احداث بزرگترین کارخانه کاغذ سنگی«stonepaper» کشور در شهرستان اسدآباد با توجه به وجود سنگها و معادن غنی این منطقه مطرح بوده که در صورت تحقق یکی از بزرگترین کارخانه های سنگ کاغذ کشور در این شهرستان احداث خواهد شد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موافقتهای اولیه ساخت کارخانه کاغذ سنگی شهرستان از مجلس و وزارت صنعت گرفته شده و برای احداث این کارخانه در راستای سرمایه گذاری اولیه به افزون بر ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، تصریح کرد: قرار است این کارخانه توسط یکی از شرکت های وابسته به وزارت صنعت در شهرستان احداث شود که در راستای احداث این کارخانه دولت با ۵۰ درصد سرمایه گذاری دولتی موافقت کرده و در صورت وجود سرمایه گذار ۵۰ درصد سرمایه گذاری توسط بخش دولتی و ۵۰ درصد مابقی توسط سرمایه گذار بخش خصوصی انجام خواهد شد.
اکبر رنجبرزاده در گفتوگو با ایسنا افزود: در صورت نبود سرمایه گذار بخش خصوصی، قرار بر این شده که دولت از طریق یکی از شرکتهای وابسته به وزارت صنعت، طرح فوق را با سرمایه گذاری لازم در شهرستان اجرایی کند.
وی با اشاره به اینکه احداث کارخانه کاغذ سنگی «stonepaper» با ظرفیت ۲۰ هزار تن در شهرستان برای ۷۰ نفر به صورت مستقیم و برای ۲۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم ایجاد اشتغال در پی خواهد داشت، گفت: کاغذ سنگی در بسیاری از بخش ها از جمله در صنایع غذایی و بسته بندی، مد و لباس، معماری و دکوراسیون داخلی، نشر و برای مطبوعات تجاری، مجله های لوکس، انواع دفتر و کتاب های نفیس، کاغذ دیواری، انواع جعبه، ساک های خرید، کارت ویزیت، کاتالوگ، پوستر، چاپ لیبل و برچسب، به غیر از روزنامه دارای کاربرد بوده و به صورت ۱۰۰ درصد قابل بازیافت است و از قطع درختان جلو گیری می کند.
رنجبرزاده با اشاره به اینکه کاغذ تولید شده از سنگ آهک با نام های کاغذ سنگ، کاغذ سنگی، کاغذ سنگ آهک، کاغذ سنگ مرمر، کاغذ آهکی، کاغذ سنگ معدنی، کاغذ معدنی، کاغذ معدنی غنی، کاغذ کربنات کلسیم، کاغذ پودر سنگ و نیز کاغذ سبز شناخته می شود، تصریح کرد: مواد اولیه این کاغذ در کشور ایران به وفور یافت شده و می توان آن را از باقیمانده های سنگ آهک استفاده شده در برخی صنایع به دست آورد.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای تولید کاغذ سنگی باید این خُرده سنگ ها را پودر کرده سپس کربنات کلسیم موجود در آنها را استخراج و با ماده ای غیرسمی به نام پلی اتیلن مخلوط کرد که در نهایت درصد ناچیزی از دیگر مواد افزودنی به آن اضافه کرده و با گرانول های ایجاد شده کاغذ سنگی را تولید می کنند.
وی تجزیه پذیری و قابل بازیافت بودن کاغذ سنگی، تولید شدن کاغذ سنگی بدون مصرف قطره ای آب، ضدآب بودن، آلوده نکردن محیط زیست، مقاوم و ماندگاری بالا، بهداشتی بودن و زیبایی منحصربفرد را از قابلیت ها و ویژگی های کاغذ سنگی برشمرد و یادآور شد: در حال حاضر یک کارخانه کاغذ سنگی در استان یزد فعال بوده و ۲ کارخانه تولید کاغذ دیگر نیز در سطح کشور در دست احداث هستند که این دو واحد تولید کاغذ در دست احداث در مجموع تنها دارای ۵ هزار تن ظرفیت در سال خواهند بود همچنین جانمایی این طرح در شهرک صنعتی شهرستان پیش بینی شده و سرمایه گذاران این امر حمایت خواهند شد.
فرماندار شهرستان اسدآباد هم احداث کارخانه تولید کاغذ در شهرستان را یک جهش و شتاب بزرگ در صنعت شهرستان برشمرد و یادآور شد: برای احداث این کارخانه در شهرستان از سرمایه گذاران به ویژه سرمایه گذاران بومی شهرستان حمایت می کنیم چرا که احداث چنین کارخانه ای در منطقه از نقش موثری در کاهش بیکاری نیروی انسانی فعال شهرستان برخودار خواهد بود و موجب ترغیب و تشویق استقرار و سرمایه گذاری سرمایه گذاران بیشتری در این شهرستان در زمینه های صنعتی مختلفی می شود.
مجید درویشی با اشاره به معادن غنی اسدآباد تصریح کرد: راه اندازی کارخانه کاغذ سنگی در کنار دیگر کارخانه های کنستانتره و گندله از نقش موثری در افزایش ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی و ارز آوری معادن برای شهرستان خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بستر برای صنعتی شدن شهرستان به لحاظ آمایش سرزمین و ملاحظات زیستمحیطی فراهم بوده و اسدآباد مهیای سرمایهگذاری و ایجاد طرحهای بزرگ صنعتی است، گفت: در حال حاضر چند سرمایه گذار جدید قصد و آمادگی سرمایه گذاری در شهرک صنعتی این شهرستان را دارند که برای استقرار این سرمایه گذاران نیازمند افزایش زیرساخت برق این شهرک هستیم که در همین رابطه موافقت ۷ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه زیرساخت برق شهرک صنعتی اسدآباد اخذ شده است.
درویشی با بیان اینکه برای افزایش توان برق شهرک صنعتی اسدآباد از ۴.۵ به ۱۰ مگاوات به اعتباری افزون بر ۷ میلیارد تومان نیاز است، خاطرنشان کرد: با پیگیری نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی طی دیدار با وزیر نیرو و وزیر صنعت قرار شد از این میزان اعتبار، ۵۰ درصد توسط وزارت صنعت از طریق شهرک صنعتی و ۵۰ درصد مابقی اعتبار توسط وزارت نیرو پرداخت شود که در این رابطه دستور لازم را دادند.
وی تصریح کرد: ایجاد این زیرساخت شرایط بسیار مناسبی را در این شهرک ایجاد میکند و فراهم کردن زیرساختها در شهرک صنعتی موجب موفقیت هر چه بیشتر ما در توسعه اقتصادی و تبدیل منطقه برای جذب سرمایهگذار در شهرستان خواهد بود.
به گزارش ایسنا؛ آغاز عملیات اجرایی و راه اندازی چنین طرح بزرگی در شهرستان علاوه بر ایجاد فرصت های شغلی در بخش صنعت برای نیروهای انسانی بیکار منطقه، بخشی از نیاز کشور در وابستگی به دیگر کشورها را مرتفع خواهد کرد که نیاز است در این راستا مسئولان ارشد شهرستان در جذب سرمایه گذار امر تعجیل کرده و یا بخش دولتی را برای موافقت با کل سرمایه گذاری طرح هر چه سریعتر به میدان آورند.
فراموش نکنیم که با صرف نظر از جنبه های اقتصادی، توسعه کارخانجات کاغذ سنگی از نقش موثری در جایگزین شدن به جای کاغذهای سلولزی و حتی انواع پلاستیک و نایلون داشته و از آلودگی محیط زیست و قطع درختان جلوگیری خواهد کرد.