چهاردهمین نمایشگاه بین المللی حلال مالزی از ۵ تا ۸ آوریل (۱۶ تا ۲۰ فروردین) با حضور نمایندگان کشورهای مختلف از جمله ایران در مرکز همایش های شهر کوالالامپور پایتخت مالزی برگزار می شود.
تارنمای نمایشگاه بین المللی حلال مالزی اعلام کرد در نمایشگاه امسال ۵۵۰ شرکت از حدود ۳۰ کشور از جمله ایران، ترکیه، برزیل، آفریقای جنوبی، فلسطین، امارات متحده عربی، چین، ژاپن، تایوان و کره جنوبی حضور دارند.
سال گذشته ۵۳۹ شرکت از ۲۹ کشور در این نمایشگاه حضور داشتند که در مجموع ۲۲ هزار و ۲۷ خریدار و بازدید کننده خارجی از آن دیدن کردند.
پیش بینی می شود از نمایشگاه امسال بیش از ۲۵ هزار نفر بازدید کنند.
شرکت های حاضر در این نمایشگاه سال گذشته با معرفی محصولات جدید خود توانستند فروش یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون رینگیتی (حدود ۲۵۰ میلیون دلاری) را ثبت کنند.
اگرچه تعداد کشورهای شرکت کننده در این نمایشگاه از سال ۲۰۱۱ تاکنون با تغییرات نسبی همواره حدود ۳۰ کشور بوده اند، اما تعداد شرکت های حاضر در نمایشگاه از ۴۰۱ شرکت در سال ۲۰۱۱ با افرایش تدریجی به ۵۴۳ شرکت در سال گذشته رسید.
سال گذشته چین، تایلند، اندونزی، تایوان و آفریقای جنوبی پنج مشارکت کننده اصلی نمایشگاه حلال مالزی بودند و بیشترین بازدید نیز به ترتیب توسط فعالان کشورهای چین، اندونزی، سنگاپور، ژاپن، کره جنوبی، تایلند، عربستان، یمن، ایران و امارات متحده عربی انجام شد.
تامین تقاضای رو به افزایش محصولات حلال و بازدید از محصولات متنوع بین المللی که در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار می گیرد، از جمله دلایلی هستند که مقامات برگزارکننده نمایشگاه ضرورت بازدید از آن را مورد تاکید قرار می دهند.
نمایشگاه بین المللی حلال مالزی از سال ۲۰۰۴ هر ساله به مدت چهار روز در مرکز همایش های شهر کولالامپور به میزبانی وزارت صنعت و تجارت خارجی و توسط سازمان توسعه تجارت خارجی مالزی برگزار می شود.
شرکت نمایشگاه های بین المللی اصفهان ۱۲ سال متوالی به عنوان نماینده اتحادیه توسعه تجارت خارجی مالزی، نمایشگاه های ملی ایران را در مالزی با حضور تولیدکنندگان و فعالان صنعت حلال کشورمان برگزار کرده است.
در حاشیه نمایشگاه بین المللی محصولات و مواد غذایی حلال مالزی همایش هایی در زمینه صنعت حلال برگزار می شود.
بازار مصرف محصولات حلال جهان بالغ بر ۷۰۰ میلیارد دلار تخمین زده می شود.
پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۵ میلادی حدود ۳۰ درصد از جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل دهند و تولید و توزیع غذای حلال اکنون مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته است.