مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از کاهش ۱۰ درصدی مقدار نمک در نان های صنعتی و نیمه صنعتی این استان خبر داد.
حسن براتی زاده اظهار کرد: با توجه به برنامه های سازمان غذا و دارو در خصوص کاهش سرانه مصرف نمک روزانه افراد جامعه و به منظور ارتقای سلامت، کاهش ۱۰ درصدی نمک در نان های صنعتی و نیمه صنعتی در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: در این راستا از سال ۹۵ این دستور العمل به همه واحدهای تولید نان صنعتی و نیمه صنعتی در استان ابلاغ شد و این واحدها در بازه های زمانی مختلف توسط کارشناسان غذا پایش شده و گزارش آن هر ۶ماه به اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی ارسال می شود.
مصرف نمک در ایران دو برابر متوسط جهانی
طبق تحقیقات انجام شده، هر ایرانی در سال ۶ کیلوگرم نمک مصرف می کند، این در حالی است که متوسط آن در جهان سه کیلوگرم است، یعنی دوبرابر متوسط جهانی در ایران نمک مصرف می شود.
در استان خراسان شمالی افزون بر یک هزار واحد نانوایی وجود دارد که سالانه ۱۲۰ هزار تن آرد برای تامین نان مورد نیاز شهروندان مصرف می شود.
خراسان شمالی براساس آخرین آمار اداره ثبت و احوال ۸۶۴ هزار نفر جمعیت دارد که بیش از ۵۰ درصد در شهرها و مابقی در روستاها سکونت دارند.