۱۰۸ طرح پتروشیمی کشور در مرحله دریافت مجوز است

 

به گزارش خبرگزاریخوئپشه نیوئز ر به نقل از وزارت نفت، مرتضی شاه میرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دومین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری و افزایش تولید دانش‌بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت با یادآوری اینکه پیش از انقلاب اسلامی ۶ مجتمع پتروشیمی به ظرفیت ۱.۵ میلیون تن در کشور وجود داشت، افزود: امروز این ظرفیت به بیش از ۹۲ میلیون تن رسیده است که می‌توان آن را معجزه انقلاب اسلامی دانست.

وی ادامه داد: برای ایجاد تحول در وضع اشتغال جوانان باید به صنعت پتروشیمی توجه ویژه داشت و در این مسیر تلاش می‌کنیم تا پایان این دولت همه کاتالیست‌های مورد نیاز صنعت نفت کشور بومی‌سازی شود. هم‌اکنون ۹۷ درصد مصرف کاتالیست‌های داخلی این صنعت از داخل تأمین می‌شود.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با تأکید بر اینکه تا پنج سال آینده همه ماشین‌آلات دوار این صنعت در داخل کشور بومی‌سازی خواهند شد، گفت: توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی از دیگر اهداف ما خواهد بود.

شاه میرزایی ادامه داد: هم‌اکنون ۱۰۸ طرح پتروشیمی کشور در مرحله دریافت مجوز، مطالعه و اجرا هستند، برای امسال ۱۲ طرح نیمه‌کاره در برنامه افتتاح قرار گرفت، برای نمونه پتروشیمی همدان را پس از حدود ۲۰ سال بلاتکلیفی ماه گذشته به مرحله اجرا رساندیم.

وی اظهار کرد: پارسال مجوز فعالیت ۱۹ طرح بلاتکلیف که سرمایه‌گذاران آن هیچ‌گونه اقدامی نداشتند، لغو شد و سهمیه خوراک آنها به دیگر طرح‌های تازه تخصیص یافت.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: صنعت پتروشیمی کشور پارسال، ۱۶ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور داشت و تلاش می‌کنیم امسال این رقم افزایش یابد. برای نخستین بار در ۶ ماه نخست امسال به‌منظور جلوگیری از خام‌فروشی و حمایت از واحدهای تولیدی، بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان عرضه اعتبار داخلی محصولات پتروشیمی انجام شده است.

شاه میرزایی گفت: ۲۰ طرح مهم پتروشیمی برای توسعه زنجیره ارزش افزوده پتروشیمی برای سرمایه‌گذاری به هلدینگ‌های بزرگ کشور معرفی و پیشنهاد شده است.

به نقل از وبگاه مارکِتس اینسایدر، توماس هیل، یکی از مقامات سابق وزارت امور خارجه آمریکا، معتقد است آمریکا باید نگران پیوستن اعضای جدید به بریکس باشد، زیرا آن‌ها ممکن است «دلار زدایی» را تقویت کنند.

هیل در مطلبی که برای اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک نوشت، ضمن اشاره به پذیرش عضویت مصر از سوی بریکس، هشدار داد: کشورهای شمال آفریقا ممکن است به برخی از «تهاجمی‌ترین مدافعان» دلار زدایی تبدیل شوند.

وی افزود: واضح است که متحدان سنتی آمریکا، مانند مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، در حال بررسی راه‌هایی برای دلار زدایی هستند و پکن به پیشبرد این روند کمک می‌کند.

هیل نوشت: بریکس با پذیرش عضویت مصر می‌تواند بر دلار زدایی الجزایر و تونس از طریق رهبری مصر در داخل رژیم‌های تجاری موجود تأثیر بگذارد.

‌هیل معتقد است: نشانه‌های تغییر آشکار شده است. در ماه اکتبر مصر برای پرداخت بخشی از بدهی خود، اوراق قرضه پاندا به یوان منتشر کرد و بانک روسیه اکنون پوند مصر را در میان ارزهای مورد استفاده برای تعیین نرخ روبل قرار می‌دهد

منبع : خبرگژاری مهر

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اجرا شده توسط: همیار وردپرس