چای که همواره روی سفره تمامی خانوارهای ایرانی از گذشته تا کنون به عنوان یک گزینه اصلی محسوب میشده و همیشه کار راه انداز تمامی اقشار مردمی حتی کمدرآمد در مهمانیها و مراسمات و وعدههای روزانه بوده است؛ جای خود را روی سفره کوچک باقیمانده مردم، تنگ و تنگتر میبیند.
به گزارش بلاغ، طی روزهای اخیر، خبر گرانی چای دهان به دهان و دست به دست به اقشار گوناگون مردمی رسیده است؛ و موجی از گلایهها را در خصوص افزایش قیمت این کالای عمومی که از جمله اقلام پرمصرف تمامی خانوارهای ایرانی در هر سطح درآمدی محسوب میشود را به دنبال داشته است.
بر اساس رصد میدانی خبرنگار ما از فروشگاههای عرضه مواد غذایی در سطح استان، قیمت چای طی هفتههای اخیر افزایشی سه برابری پیدا کرده است. البته بنا بر شنیدهها، علت گران شدن چای وارداتی، حذف ارز مرجع ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی از سوی دولت اعلام شده است که این اقدام منجر به عرضه چای به نرخ آزاد در بازار و در نهایت گراین این محصول شده است. در پرسوجوی خبرنگار ما از یک کسبه خرده فروش مواد غذایی مشخص شد که قیمت عرضه چای نیم کیلویی در بازار، ۲۹ هزار و ۹۰۰ تومان بوده است و اکنون قیمت این کالا به ۶۵ هزار تومان یعنی بیش از دو برابر رسیده است. گفتنی است قیمت چایهای خارجی نظیر جیهان، دوغزال و غیره، که طی هفتههای گذشته از ۵۰ هزار تومان تجاوز نمیکرد، الآن به بالای ۹۰ هزار تومان رسیده است. بررسیهای میدانی نشان از آن دارد که قیمت چای ایرانی و وارداتی باز (فله) که به صورت کیلویی خرید و فروش میشود، به شدت افزایش یافته و هر کیلو چای درجه یک ایرانی را باید بیش از ۱۲۰ هزار تومان خریداری کرد. البته در کنار افزایش حداقل دوبرابری چایهای نیم کیلویی و کیلویی فله، چایهای ۱۰۰ گرمی افزایش چندانی پیدا نکرده است و تنها تا این لحظه، افزایشی ۱۰ درصدی داشته است و با قیمت ۷ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار به دست مصرف کنندگان میرسد. در مجموع با مقایسه قیمتهای انواع اوزان چای بستهبندی و فله این نتیجه به دست میآید که در کنار افزایش ۱۰۰ درصدی چای فله و چای نیمکیلویی داخلی و خارجی، مناسبترین گزنه حال حاضر، خرید چای ۱۰۰ گرمی است؛ چرا که با نرخ فعلی بازار، شما با خرید ۵ چای ۱۰۰ گرمی که معادل یک چای نیم کیلویی میشود؛ باید ۴۰ هزار تومان بپردازید و این در حالی است که برای خرید چای ۵۰۰ گرمی باید مبلغی حداقل ۶۵ هزار تومان بپردازید.
با این اوضاع و احوال، چای که همواره روی سفره تمامی خانوارهای ایرانی از گذشته تا کنون به عنوان یک گزینه اصلی محسوب میشده و همیشه کار راه انداز تمامی اقشار مردمی حتی کمدرآمد در مهمانیها و مراسمات و وعدههای روزانه بوده است؛ جای خود را روی سفره کوچک باقیمانده مردم، تنگ و تنگتر میبیند.
البته شاید حذف چای از سفره مردم را به دلیل قدمت و رغبت مردم برای مصرف این کالا نتوان متصور بود اما زین پس دیگر نباید از گذاشتن چایهای کمرنگ مقابل خودمان تعجب کنیم.